Naast Openluchtbad “De Leemdobben” te Vries (reeds vanaf 8 maart 2021), zwembad “Lemferdinge” te Paterswolde vanaf 3 mei 2021, zal ook zwembad Aqualaren (deels) beschikbaar zijn voor banenzwemmen vanaf 19 mei 2021 (recreatief zwemmen en doelgroepen zijn niet toegestaan). Er kan na reservering en online betaling of reservering via abonnement of meerbadenbandje (voor Aqualaren) binnen het gekozen tijdsblok maximaal 45 minuten gezwommen worden hierbij rekening houdend met de geldende regels en beperkingen zoals op deze pagina omschreven.

De Openingstijden staan vermeld op de reserveringspagina van betreffend zwembad.

Meer Informatie, regels en beperkingen

Watertemperatuur

Het water in de buitenbaden is nu 24 graden Celsius, in Aqualaren is dit 30 graden Celsius. Bij een koude nacht kan het buitenbad vooral ’s ochtends net onder de temperatuur van 24 graden zijn. Houd daar rekening mee. Het gebruik van een wetsuit is toegestaan en wordt aangeraden bij een watertemperatuur van 18 graden.

Het zwemwater buiten zal nooit kouder dan 20 graden zijn, maar evengoed is voorzichtigheid geboden. Ondanks de aanwezigheid van toezichthouders is het zwemmen op eigen risico.

Reserveren met het reserveringssysteem

Om te voldoen aan de coronamaatregelen is er plek voor een maximaal aantal van 16 zwemmers per tijdsblok in de buitenbaden en 15 zwemmers voor Aqualaren. De kosten bedragen €5,00 per persoon of u reserveert als abonnementhouder of voor Aqualaren als abonnementhouder of met een meerbadenbandje.

Beperkt aantal plekken

U kunt alleen online reserveren. Reserveren per telefoon of mail is niet mogelijk. Onderling ruilen van zwemplekken via bijvoorbeeld social media is niet toegestaan. Bij een coronabesmetting is bron- en contactonderzoek dan namelijk niet mogelijk.

Reservering annuleren of wijzigen

Reserveringen wijzigen of annuleren is niet mogelijk. Er vindt geen restitutie van betaalde reserveringen plaats.

Kleedaccommodatie, Toiletten en douches:

De kleedaccommodatie van De Leemdobben is vanaf 19 mei geopend na het zwemmen om u aan te kleden, u zult zich buiten moeten uitkleden, er zijn buiten geen afgezonderde verkleedmogelijkheden. Omdat de kleedaccommodatie in Lemferdinge buiten is kan men daar wel kleden in een badhokje.

De kleedaccommodatie in Aqualaren is normaal geopend (m.u.v. de “schapenhokken”)

Douchen is niet mogelijk

Toiletten alleen in noodsituaties te gebruiken.

Overige punten

  • Kom alleen, maximaal zeven minuten voor aanvang tijdsblok, probeer na afloop zo snel mogelijk ook weer de accommodatie te verlaten.
  • 15 minuten na het begin van de gereserveerde tijden kunt u niet meer naar binnen.
  • Online reserveren is verplicht.
  • Bij onweer of calamiteiten wordt het buitenbad ontruimd en wordt geen geld teruggegeven.
  • U bent minstens in bezit van een zwemdiploma A.
  • Volg de aanwijzingen van het personeel op, houd u aan de norm van anderhalve meter afstand houden.
  • Zorg dat u een bewijs van reservering bij u heeft via uw telefoon of uitgeprint en indien van toepassing uw abonnement/ meerbadenbandje kunt tonen

 

Reserveren

Leemdobben:

Reserveren Leemdobben Vries

Lemferdinge:

Reserveren Lemferdinge – Paterswolde

Aqualaren:

Reserveren Aqualaren – Zuidlaren